14 Mart 2011 Pazartesi

Köpek veterinerleri

Köpek, bağırsak (Bu insanlar ya da kedi etkilemez) köpeklerin saldırıları virüsün belirli bir türüdür. Gönderen Parvo unvaccinated köpek ya da köpek yavrusu için ölümcül bir tehdit olabilir. Gönderen Parvo son derece yürekli; Bu bunaltıcı sıcaklık hayatta ve uzun süreler için temperatures subzero. En yaygın pozlama için bu virüs bulaşmış bir köpeğin dışkı ile temas yoldur; virüs çok yürekli olduğu için ancak insanların ayakkabı veya virüs de iletilecek giyim mümkündür. En önemli köpek parvovirus hakkında o önlenebilir gerçektir!

Virus hazmettikleri unvaccinated bir köpek-ecek beğenmek almak bu hastalik. Yenmesi oluşur, bir köpek yalıyor ya da virüs içeren bir şey yiyor. Köpekler cinsiyet ve herhangi bir cins veya yaş olmak bulaştırmak parvovirus ile rağmen Rottweiler ve Doberman pinschers diğer doğurmak daha yüksek bir duyarlılık virüse sahip.

Gönderen Parvo kolayca yayıldığı diğer köpekler dışkı (i.e. içinde parklar, doggy daycare, evcil hayvan dükkanları, kulübeler, vb.) daha sık maruz unvaccinated köpekler yüksek risk altındadır. Bağışıklık sistemlerini aciz hastalığın etkilerini işleme gibi kukla şiddetli hastalık (veya belki ölüm), özellikle risk altındadır. Kukla beş ay yaş genç, en ağır etkilenen - yanı sıra en zor tedavi vardır. Parvovirus, kukla ile unvaccinated anne ve yavru kirli ortamlar (puppy mills) hastalığı ile kontamine den daha sık görülür.

Gönderen parvo fiziksel tezahürü, 5-7 gün içinde virüsün yenmesi genellikle oluşur. Senin evde beslenen hayvan içinde aşağıdaki belirtilerden birini görüyorsanız, senin veteriner hemen arayın. O, senin evde beslenen hayvan incelemek ve bu belirtileri sindirim hastalığının nedenini belirlemek için Klinik testler gerçekleştirin:

o Vomiting ve şiddetli ishal (bazen ile kan);
o depresyon;
o iştah kaybı;
o yüksek ateş (104 ° f-106 ° f)

Şu anda, parvovirus köpekler de öldürmek için hiçbir şekilde. Ancak, belirti tedavi fiziksel belirtileri/komplikasyonları dehidratasyon ve senin evde beslenen hayvan içinde elektrolit dengesizlikleri azaltmak için intravenöz sıvı dahil olmak üzere hastalık kontrol etmek kullanılabilir. Antibiyotikler ikincil enfeksiyonlar kontrol etmek için de kullanılabilir. Senin veteriner hayvan İlaçlarınızı kusma ve ishal de kontrol etmek için olasılıkla verecektir. Kadar onlar kurtarmak kukla ile parvovirus genellikle - in diğer hayvanlardan yalıtım - hastaneye. Bu size Köpeğinizin hemen veteriner parvovirus enfeksiyon şüphelenmek almak zorunludur. Herhangi bir gecikme, hayvanınızın şans hayatta kalmak için önemli ölçüde azaltabilir.

Çoğu veterinerler, birden fazla parvovirus aşıları koruyucu bağışıklık hastalığı riskini azaltabilir, kurmak artan senin köpek yavrusu için önerilir. Bir kez aşı senin köpek, booster çekim hayvanınızın dokunulmazlık sağlamak yardımcı olabilir. Önleme belgili tanımlık anahtar - hayvanınızın bu zararlı ve potansiyel olarak ölümcül hastalığa karşı aşılama!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ana sayfaya git yukari